Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční valná hromada

6. 1. 2010

Dne 12.prosince 2009 v 14.00 hod. se uskutečnila Výroční valná hromada SDH Milotice v hasičské zbrojnici.

 

Schůze byla řízena daným programem:

 

Zprávu o činnosti sboru přednesl Řihák Jan, ve které zhodnotil činnost a hospodaření za rok 2009. V lednu jsme uspořádali tradiční ples, kde nám hrála DH Mistříňanka. V průběhu jarních měsíců jsme byli osloveni Mysliveckým sdružením Horky Milotice, abychom předvedli ukázku výcviku jednotky u příležitosti oslav MDD. V měsíci květen proběhlo námětové cvičení, cílem byla součinnost jednotky a vyzkoušení nových velitelů v praktických dovednostech získaných na školení. Koncem června jsme v praxi vyzkoušeli plovoucí čerpadlo v akci, při zatopených sklepů a garáží na ulici Rafanda po velké bouřce. Koncem srpna jsme se zúčastnili oslav k 120.výročí založení SDH Ratíškovice na dopolední mši svaté i odpoledne na průvodu od hasičské zbrojnice na stadion.

13-14.září proběhl den otevřených dveří v naší hasičské zbrojnici. V neděli byla účast nízká, ale v pondělí byla HZ v obležení dětí ze ZŠ  tak i ze MŠ. Na tuto akci navázal nábor mladých hasičů do sboru, tato akce vyšla a nové děti se učí první základy hasičského umění. V deníku Rovnost a v týdeníku Slovácko vyšel článek o našem sboru, který vypracoval redaktor novin s pomocí velitele jednotky Jiřím Sochorem. http://hodoninsky.denik.cz/hasici/spokojenost-k-te-chybi-milotickym-hasicum-mladez.html

V listopadu se mladí hasiči a někteří členové sboru zúčastnili lampionového průvodu v obci u příležitosti 20.výročí "Sametové revoluce". Členové SDH se zúčastnili pohřbu místního duchovního, faráře Mgr.Jozefa Chovance. Prapor byl nesen v průvodu a další členové organizovali dopravu, aby průvod na hřbitov nebyl narušen projíždějícími auty. V zimním zpravodaji vyjde článek o činnosti našeho sboru.

 

Zprávu velitele JSDH přednesl Sochor Jiří, ve které zhodnotil činnost zásahové jednotky za uplynulý rok. V roku 2009 byli 4 požáry a 1 technická pomoc při čerpání vody.

1.požár - kůlna na Zafáří, 15.května 2009 v 23.45 hod., 5 členů

2.technická pomoc - čerpání vody, 30.června 2009, 16.00 - 17.30 hod.

3.požár - zahradní chatka, 5.července 2009 v 16.00hod., 8 členů

4.požár - seník, areál ZERA, 25.července 2009 v 16.00 hod., 7 členů

                                                   26.července v 17.00 hod.

                                                   27.července, 14.00 - 16.00 hod., 5 členů

5.požár - stoh, Laguny, 16.října 2009 v 21.15 hod.

                                          17.října          do 14.15 hod., 9 členů

6. tématické cvičení - 20.června 2009 v 7.23 hod., 9 členů

 

Zpráva pokladníka zazněla od Nedvědického Jindřicha, dále následovala zpráva správce budovy - Stašek Karel, zpráva strojníka - Šlajferčík Jan, a vedoucího mládeže - Kutilová Radka.

Na výroční schůzi bylo schváleno složení výboru, zpráva starosty, velitele, hospodáře, revizní komise, správce budovy a vedoucího mládeže.

Uloženo bylo starostovi SDH - dohled nad pořádáním tradičního plesu, vedením mládeže, vyřízení členských průkazů, nábor nových členů. Veliteli JSDH - nábor nových členů, zajištění akceschopnosti jednotky, proškolení nových členů, námětové cvičení 2010. Všem členům spolupráci s vedením mládeže, navrhovat nových členů SDH, účast na akcích, předkládat své návrhy, získávání nových sponzorů na činnost SDH.

Byl přijat nový člen Vavřina Jiří.  Následovala diskuze, v které b ylo navrhnuto označení vycházkových uniforem domovenkou a výše členských příspěvků.

Na závěr bylo malé občerstvení a volná diskuze, která se protáhla do večerních hodin.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář