Jdi na obsah Jdi na menu
 


SDH informuje 4/2022

Vážení spoluobčané,
s koncem roku a blížícími se vánočními svátky začíná období hodnocení a bilancování uplynulého roku. Nejinak je tomu i u hasičů. Jaký byl rok 2022?
Poslední dubnová sobota patřila tradičnímu Pálení čarodějnic s hrami pro děti, skákacím hradem, opékáním špekáčků a upálením čarodějnice. Letos jsme měli i spestření ve formě dětského kolotoče. Mše svatá za všechny živé i mrtvé hasiče se uskutečnila v neděli 8. května.
Na Mezinárodní den dětí jsme předvedli naši techniku, výstroj i výzbroj dětem mateřské školy a první a druhé třídy základní školy v Miloticích. Dětem se nejvíc líbilo stříkání s vodou. Naši techniku jste mohli vidět i v neděli 5. června na Rodinném odpoledni, které bylo součástí Dnů obce. Další ročník soutěže ve vaření kotlíkového guláše " O putovní pohár starosty SDH" se uskutečnil v sobotu 25. června. Letošního klání o "Putovní pohár"se účastnilo 10 týmů, domácích i přespolních. A jaké bylo hodnocení poroty a diváků? Pořadí dle poroty bylo následovné: SDH Vracov, Generál mrkvička a mrkvičky(mladí hasiči), SDH Milotice, Klub maminek, Beverly Hills 69605, Chudáci z Milotic, Hujerovi, DHZ Miezgovce, Dubňanský mls a Obecný úrad Miezgovce. První místo dle diváků obhájili Chudáci z Milotic, 233 hlasů, na druhém místě SDH Vracov, 119 hlasů, a na třetím Klub maminek, 116 hlasů. Gratulujeme a děkujeme sponzorům za věcné dary. Těšíme se na další ročník. Ve Vracově na soutěži ve vaření kotlíkového guláše se naše družstvo umístilo po loňském prvním místě na 5. místě. V září jste nás mohli navštívit v stánku na Trhu místních produktů a ochutnat naši gulášovou polévku, škvarky, uzené maso a také svařené víno. Také letos proběhl sběr železného šrotu a to v dubnu a také na podzim v říjnu. Za příspěvek všem děkujeme. Poslední říjnovou sobotu se po dvouleté přestávce uskutečnila Předhodová zábava s kapelou Bigbíty rock. Návštěvnost byla uspokojivá a věříme, že jste se všichni dobře bavili.
Mladí hasiči v tomto roce absolvovali dvě halové soutěže, ve Velké nad Veličkou, 23. místo, a ve Vracově, 21. místo. V dubnu jsme se zapojili do projektu Ukliďme Milotice, ukliďme Česko. Uklidili jsme okolí hasičské zbrojnice, parčík a tzv. Hraběcí cestu. Soutěž jednotlivců v běhu na 60 a 100m s překážkami v sobotu 21. května se konala u nás v Miloticích. Za hojné účasti se našim jednotlivcům dařilo, Adnrea Řiháková se umístnila na pěkném 3. místě v běhu na 100m a děvčata v běhu na 60m se umístnila následovně: Zuzana Horáková 16. místo, Dominika Sovová 20. místo a Zuzana Kremlová 40, místo. Další soutěž proběhla v sobotu 3. září ve Vracově a našim děvčatům se ve velké konkurenci (50 soutěících) dařilo následovně: v běhu na 60m  Zuzana Horáková 10. místo, Zuzana Kremlová 19. místo a Dominika Sovová 31. místo. V běhu na 100m si Andrea Řiháková odvezla pěkné 2. místo. Poslední ze série v běhu na 60 a 100m s překážkami se uskutečnila v Petrově 10. září. V Petrově se našim děvčatům dařilo a některé si zde zaběhly svoje osobní rekordy: Horáková Zuzana 14,31s (4.místo), Sovová Dominika 15,41s (14. místo) a Kremlová Zuzana 20,33s (38. místo) v běhu na 60m, v běhu na 100m Andrea Řiháková dosáhla čas 24,53s, co jí vyneslo krásné 3. místo. V celkovém hodnocení O pohár starosty OSH se Andrea Řiháková umístila na 2. místě. Gratulujeme ke krásným výsledkům a přejeme do příští sezony hodně sportovních úspěchů. Poslední závod požárnické všestrannosti v podobě jak jsme ho znali do teď proběhl v Dubňanech 1. října. V kategorii starší žáci jsme se umístili na 10. místě.
Družstvo mužů se v tomto roce účastnilo soutěží Grand Prix okresu Hodonín a také okrskových soutěží. Z okrskových soutěží si přivezli čtyři první místa. Z poslední soutěže Grand Prix okresu Hodonín, která se uskutečnila v neděli 4. září, si družstvo mužů dovezlo 11. místo a v kategorii 35+ získali krásné 2. místo. Gratulujeme úspěšné sezoně a přejeme do příští sezony hodně sportovních úspěchů.
Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem, kteří v průběhu roku 2022 nějakým způsobem podpořili činnost našeho sboru, také všem dobrovolným hasičům a jejich rodinám. Zároveň Vám přejeme pohodové svátky vánoční a hodně štěstí a zdraví v novém roce 2023.
Erika a Jiří Sochorovi

 

 

Náhledy fotografií ze složky Součastnost