Jdi na obsah Jdi na menu
 


SDH informuje 3/2022

Co nového u hasičů

V sobotu 25. června se uskutečnil další ročník soutěže ve vaření kotlíkového guláše " O putovní pohár starosty SDH". Letošního klání o "Putovní pohár"se účastnilo 10 týmů, domácích i přespolních. A jaké bylo hodnocení poroty a diváků? Pořadí dle poroty bylo následovné: SDH Vracov, Generál mrkvička a mrkvičky(mladí hasiči), SDH Milotice, Klub maminek, Beverly Hills 69605, Chudáci z Milotic, Hujerovi, DHZ Miezgovce, Dubňanský mls a Obecný úrad Miezgovce. První místo dle diváků obhájili Chudáci z Milotic, 233 hlasů, na druhém místě SDH Vracov, 119 hlasů, a na třetím Klub maminek, 116 hlasů. Gratulujeme a děkujeme sponzorům za věcné dary. Těšíme se na další ročník. Ve Vracově na soutěži ve vaření kotlíkového guláše se naše družstvo umístilo po loňském prvním místě na 5. místě.

Na svátek sv.Cyrila a Metoděje se uskutečnila okrsková soutěž ve Věteřově. I ve velmi nepříznivém počasí, chvilkami až intezivního deště, se našim mužům podařilo v této soutěži zvítězit. Kromě mužů zde mělo premiéru družstvo žen. Naše ženy se umístnili na krásném prvním místě. Další okrsková soutěž se konala v sobotu 16. července se v Lovčicích. Naše družstva si vybojovala 6. místo (ženy) a 1. místo (muži). V sobotu 30. července se uskutečnila soutěž v Prušánkách (noční soutěž), tato je soutěž je zařazená do Grand Prix okresu Hodonín. Zde jsme se účastnili jen s družstvem mužů, kteří se ve velké konkurenci umístíli na pěkném 16. místě. O festivalovém víkendu, 5. - 7. srpna, jsme nejem pomáhali při organizaci na parkovišti, ale stihli jsme si i zasoutěžit v Ostrovánkách. Na okrskové soutěži jsme vybojovali 1. místo (muži) a tím získali hattrick. Družstvo žen si vybojovalo 2. místo. V sobotu 13. srpna se uskutečnila soutěž v rámci BHL(Břeclavská hasičská liga)v Hovoranech. Naše mužstvo se umístilo na pěkném 9. místě s časem 22,58 s. Okrsková soutěž ve Strážovicích se konala v sobotu 20. srpna. Zde si naše mužstvo vybojovalo 1. místo s časem 27,54 s. Poslední soutěž Grand Prix okresu Hodonín se uskutečnila v neděli 4. září. Družstvo mužů se umístilo na 11. místě a v kategorii 35+ jsme získali krásné 2. místo. A poslední soutěž třetího okrsku byla v Želeticích 17. září, byla to noční soutěž.

Mladí hasiči začali po prázdninové pauze opět trénovat. A to na soutěž jednotlivců v běhu na 60 a 100m s překážkami. Soutěž ve Vracově proběhla v sobotu 3. září a našim děvčatům se ve velké konkurenci (50 soutěících) dařilo následovně: v běhu na 60m Zuzana Horáková 10. místo, Zuzana Kremlová 19. místo a Dominika Sovová 31. místo. V běhu na 100m si Andrea Řiháková odvezla pěkné 2. místo. Gratulujeme k pěkným výsledkům. Poslední ze série v běhu na 60 a 100m s překážkami se uskutečnila v Petrově 10. září. Připravujeme se také na Závod požárnické všestrannosti, která se uskuteční v sobotu 1. října. Výsledky všech soutěží najdete na stránkách www.sdhmilotice.estranky.cz nebo na facebooku SDH Milotice.

Co pro Vás chystáme? V říjnu se uskuteční sběr železného šrotu a také předhodová zábava, a to v pátek 28. října.

Za SDH Milotice Erika Sochorová, vedoucí mládeže