Jdi na obsah Jdi na menu
 


SDH informuje 4/2020

Vážení spoluobčané,
končí nám kalendářní rok, tak mi dovolte malé ohlédnutí. Jaký byl rok 2020? Začátek roku tradičně zahájil hasičský ples s DH Túfaranka, která přitáhla spoustu návštěvníků. Moc děkujeme všem sponzorům a dobrovolníkům, kteří přispěli do tomboly a jakkoliv pomohli s přípravou plesu. V sobotu 29. února proběhla další vydařená akce a to Košt drkotin, destilátů a jiných pochutin. Letošní košt byl rekordní co do počtu drkotin, 40 vzorků, tak i pomazánek, 50 vzorků. V květnu a v říjnu proběhl sběr železného šrotu. Koncem července proběhla úprava garáží a okolí garáží na hasičském hřišti. Byla zpevněna podlaha v garážích a v jejich okolí. Již po páté se konala soutěž ve vaření kotlíkového guláše O pohár starosty SDH. Tentokrát se soutěž konala v září a zúčastnilo se jí 6 soutěžních týmů. Tým Chudáci z Milotic obhájil cenu diváků z loňského roku. Blahopřejeme vítězům a děkujeme Všem zúčastněným.
V červnu se pomalu začala uskutečňovat myšlenka založit soutěžní družstvo mužů. Družstvo se skládá z členů JSDH, mladých hasičů a ostatních členů SDH. Pravidelně se schází a trénují na hasičském hřišti. Zimní příprava proběhne v tělocvičně místní školy.
A co naši mladí hasiči? Ti se během roku poctivě připravovaly na halové i venkovní soutěže, které se bohužel kvůli epidemiologické situace konaly v komornějším rázu. Konal se seriál v běhu na 60 a 100m s překážkami a TFA mladých hasičů v Brně. Kromě pravidelné přípravy se mladí hasiči účastní i různých aktivit. Výlet do ZOO Jihlava nebo do jeskyně na Turoldu, pomoc při sběru železného šrotu, vaření kotlíkového guláše, vycházky do okolí Milotic atd. Co budou dělat hasiči v zimě? Budou se připravovat v tělocvičně místní školy pokud to situace dovolí. Takže, máš-li chuť se seznámit s novými kamarády, chceš si vyzkoušet něco nového, přijď mezi nás.
Touto cestou bychom chtěli poděkovat všem, kteří v průběhu roku 2020 jakýmkoliv způsobem podpořili činnost našeho sboru. Poděkování patří také všem členům našeho sboru a jejich rodinám. Přejeme Všem příjemné prožití svátků vánočních v kruhu rodinném, mnoho zdraví, štěstí a spokojenosti v novém roce 2021.
za SDH Milotice
Jiří a Erika Sochorovi

 

 

Náhledy fotografií ze složky Součastnost