Jdi na obsah Jdi na menu
 


SDH informuje 4/2019

10. 12. 2019

Vážení spoluobčané,

končí nám kalendářní rok a tak dovolte malé ohlédnutí za celým rokem usilovné práce dobrovolných hasičů.

Jaký tedy byl rok 2019? Plný akcí pro děti i dospělé, tréninků, závodů a k tomu všemu spousta legrace a práce. Začátek roku tradičně zahájil hasičský ples 26. ledna a to s DH Svárovanka. Ples se skutečně vydařil. Ještě jednou děkujeme sponzorům a všem kdo pomáhali ať už s přípravou, výzdobou nebo občerstvením. V sobotu 16. února proběhla stále více populárnější akce – Košt drkotin a pálenek. Rekordní počet drkotin se vyšplhal na 26 vzorků.

Mladí hasiči se zapojili do projektu Uklidíme svět, uklidíme Česko. Uklidili park před penzionem, cestu k zámku, okolí parkoviště před zámkem a cyklostezku „Hraběcí“. Po úklidu byla odměna v podobě opékání špekáčků. V tomto měsíci proběhla další akce Pálení čarodějnic, kde děti plnily úkoly a dostávaly odměny. Samozřejmostí bylo upálení čarodějnice. Do našeho vozového parku nám přibyla Tatra CAS 32 a proto 5. května u příležitosti Svátku sv. Floriána byla pokřtěna, hned po mši svaté vedle místního kostela. Tímto děkujeme panu faráři Kaškovi za pokřtění. Členové našeho sboru se účastnili také křížové cesty na Velký pátek a řídili dopravu na traktoriádě. Soutěž ve vaření kotlíkového guláše O pohár starosty obce Milotice se uskutečnila v sobotu 22. června. I tato akce se pyšní stále větší účasti týmů, které soutěží ale také návštěvníků, kteří přichází ochutnat guláše, posedět a poslechnout si muziku.

Samozřejmě, že hasiči prezentují náš sbor i na akcích mimo naši obec například v soutěži ve vaření kotlíkového guláše ve Vracově. V září 22. jste se mohli s hasičským sborem potkat na nádvoří místního státního zámku Milotice, kde vařili a prodávali sádlo, oškvarky a uzené maso.

V sobotu 26. října se uskutečnila předhodová zábava s místní kapelou Bigbity Rock, mladá kapela dokázala rozhýbat celé publikum.

Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na naše mladé hasiče. Ti se během celého roku poctivě připravují na soutěže. Pojďme se tedy ohlédnout za jejich výsledky. První halová soutěž proběhla ve Velké nad Veličkou s rekordním počtem družstev, 30 starších a 19 mladších. Naši mlaďoši se umístili na krásném 13. a 12. místě. Následovala další halová soutěž ve Vracově, mladší se umístili na 8. a starší na 11. místě. V Mistříně získalo starší družstvo krásné 2. místo v disciplínách požární útok, štafeta CTIF a požární útok CTIF. V neděli 16. června se uskutečnila soutěž na našem hasičském hřišti. Družstvo mladších žáčků domácí půda trošku potrápila, umístili se na 14. místě. Starší žáci se umístili na místě 8. Na Den dětí se uskutečnilo TFA mladých hasičů v Brně, kde se Anička umístila na krásném 3. místě. Všem dodatečně gratulujeme.

Co budou dělat hasiči teď v zimě? Mladí hasiči trénují pravidelně v tělocvičně místní školy. Tak, že máš-li chuť seznámit se s novými kamarády, vyzkoušet něco nového a najít si koníček na celý život, přijď za námi do tělocvičny každou sobotu od 13hodin. Jistě hned jak se oteplí a sluníčko vyhřeje trošku hasičské hřiště najdeš nás právě tam, tak se neboj a přijď!

Co pro vás připravujeme v roce 2020? Ples, košt drkotin a pálenek, pálení čarodějnic i vaření gulášů a nebojte najdou se i akce, které tu ještě nebyli, ale o tom později… Na všech akcích vás rádi uvidíme.

Touto cestou bych ještě ráda poděkovala všem, kteří v průběhu roku 2019 jakýmkoliv způsobem pomohli či podpořili činnost našeho sboru. V neposlední řadě patří poděkování všem dobrovolným hasičům, malým i velkým, kteří se během celého roku zúčastňují všech akcí a snaží se pomoc, co jim síly stačí.

Co víc ještě napsat, snad jen příjemné prožití svátků vánočních v kruhu rodinném mnoho štěstí, zdraví i spokojenosti v novém roce 2020.

 

Náhledy fotografií ze složky Součastnost


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář