Jdi na obsah Jdi na menu
 


SDH informuje 2/2022

Vážení spoluobčané,
právě držíte v rukách druhé vydání zpravodaje a  naši hasiči se v posledních měsících činili. Mladí hasiči absolvovali dvě halové soutěže, ve Velké nad Veličkou, 23. místo, a ve Vracově, 21. místo. Dále mají za sebou čtyři soutěže v běhu na 60 a 100m s překážkami, což je soutěž pro jednotlivce. V dubnu jsme se zapojili do projektu Ukliďme Milotice, ukliďme Česko. Uklidili jsme okolí hasičské zbrojnice, parčík a tzv. Hraběcí cestu. V období letních prázdnin se mladí hasiči budou připravovat na další ze série soutěží v běhu na 60 a 100m s překážkami.
Sběr železného šrotu proběhl v sobotu 2.dubna. Za příspěvek všem děkujeme. Poslední dubnovou sobotu, 30. dubna se uskutečnilo tradiční Pálení čarodějnic s hrami pro děti, skákacím hradem, opékáním špekáčků a upálením čarodějnice. Letos jsme měli i spestření ve formě dětského kolotoče. V sobotu 7. května jsme uspořádali soutěž mladých hasičů v požárním útoku, bohužel bez naší účasti. Doufáme, že příští rok už bude opět s naší účastí. Soutěž jednotlivců v běhu na 60 a 100m s překážkami jsme uspořádali  sobotu 21. května. Za hojné účasti se našim jednotlivcům dařilo, Adnrea Řiháková se umístnila na pěkném 3. místě v běhu na 100m a děvčata v běhu na 60m se umístnila následovně: Zuzana Horáková 16. místo, Dominika Sovová 20. místo a Zuzana Kremlová 40, místo. Mše svatá za všechny živé i mrtvé hasiče se uskutečnila v neděli 8. května.
Na Mezinárodní den dětí jsme předvedli naši techniku, výstroj i výzbroj dětem mateřské školy a první a druhé třídy základní školy v Miloticích. Dětem se nejvíc líbilo stříkání s vodou. Naši techniku jste mohli vidět i v neděli 5. června na Rodinném odpoledni, které bylo součástí Dnů obce. Družstvo mužů se v sobotu 11. června účastnilo soutěže Grad Prix okresu Hodonín v Ratíškovicích již s renovovanou požární stříkačkou. Další soutěže je čekají v průběhu července a sprna, na které se intezivně připravují, jak jste mohli vidět i na Rodinném odpoledni.
Soutěž ve vaření kotlíkového guláše proběhla 25. června na hasičském hřišti. Výsledky najdete na www.sdhmilotice.estranky.cz nebo na facebooku SDH Milotice.
Všem čtenářům zpravodaje přejeme krásné, pohodové a ničím nerušené prožití léta
Erika a Jiří Sochorovi