Jdi na obsah Jdi na menu
 


SDH informuje 2/2020

13. 9. 2020

Co nového u hasičů?

Naše mládež se po zimní přípravě v tělocvičně těšila na venkovní tréninky. Ty se bohužel kvůli koronaviru nekonaly. Tak jak se nekonaly žádné halové a ani venkovní soutěže. Tento čas se mladí hasiči snažili vyplnit plněním různých úkolů, které byly zveřejňovány na hasičských stránkách. Tyto úkoly byly zaměřeny na různé aktivity: vytvoř si, namaluj si, pohybuj se atd., pro menší i větší mladé hasiče. Zapojilli jsme se do výtvarné soutěže Požární ochrana očima dětí.

První schůzka se uskutečnila 6. května na zahradě bývalé mateřské školky. Vytvořili jsme zde hmyzí hotel ze starých palet a různého rostlinného materiálu a poté jsme si opekli špekáčky. Začali jsme opět s venkovními tréninky, připravovali jsme se na běh na 60 a 100m s překážkami. První ze série soutěží v této disciplíně proběhla v Mistříně a to v sobotu 13. června. Další byla u nás v Miloticích, v sobotu 27. června. Kromě přípravy na soutěže byli naši mladí hasiči na výletě v jihlavské ZOO. V ZOO jsme si prohlédli zvířata z celého světa, od nejmenších exotických žabiček až po žirafy, a pořídili pár suvenýrů na památku. Druhý výlet se uskutečnil do jeskyně v Mikulově, na Turoldu. Na prohlídce jsme se dozvěděli o historii objevování jeskyně a jejím zpřístupňování. Vyniká vzácnou tzv. turoldskou výzdobou připomínající svými tvary květák nebo mýdlovou pěnu. Také odtud si naši mladí hasiči odnesli pár suvenýrů.

Počas letních prázdnin se mladí hasiči budou průběžně připravovat na další ze série soutěží v běhu na 60 a 100m s překážkami. Také se účastní letního hasičského tábora, který bude na Smraďavce. V září začne příprava na Závod požárnické všestrannosti, který se pravidelně koná začátkem října.

V květnu se konal sběr železného šrotu. Děkujeme Všem, kteří nám přispěli a tím podpořili náš sbor. Vzhledem k situaci na trhu se starým papírem jsme jej přestali sbírat. Prosíme Vás, aby jste jej již neodkládali či nevozili ke zbrojnici ani na námi vyhrazené místo, ale na sběrný dvůr nebo do určených kontejnerů.

Přejeme Všem čtenářům zpravodaje krásné, pohodové a ničím nerušené léto

Za SDH Milotice

Erika Sochorová, vedoucí mládeže

 

Náhledy fotografií ze složky Součastnost


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář