Jdi na obsah Jdi na menu
 


SDH informuje 2/2019

10. 12. 2019

Co nového u hasičů?

Jak jste mohli zaregistrovat, na hasičském hřišti začátkem června vyrostlo malé stanové městečko. To mladí hasiči z Milotic a Vracova měli sosutředění zaměřené na zdokonalení svých dovedností. Intezivně se připravovali na nadcházející soutěže. Mladí hasiči netrénují jen na hasičské soutěže, ale také pomáhají. V sobotu 6. dubna se uskutečnil další ročník akce Ukliďme svět, ukliďme Česko. Letos jsme uklízeli park před penzionem, cestu k zámku, okolí parkoviště u zámku a cyklostezku "Hraběcí". Po úklidu jsme si s ostatními zúčastněnými opekli špekáček na hřišti a někteří si zahráli i minigolf. Mladí hasiči také pomáhali při akci Pálení čarodějnic, které se letos opět konalo na hasičském hřišti. A jaké hry jsme si pro děti připravili? Slalom na koštěti, skákání v pytli, hod papírovým míčkem na cíl, poznávání věcí se zavázanýma očima a jako bonus běh v sedmimílových botách nebo na chůdách. Děti za splněné hry obdrželi odměnu a také si mohli opéct na ohništi špekáček. Bylo přichystáno i občerstvení pro dospělé. Nejvíc děti i letos lákal skákací hrad. Děti i dospělí si mohli vyzkoušet střelbu z luků pod vedením členů Lukostřelba Vlkoš. O 17.00 hod. se za přihlížení přítomných čarodějnic a čarodějů, zapálila vatra s čarodějnicí. Všechny děti obdrželi malou pozornost za účast na "Pálení čarodějnic". Děkujeme Všem za účast a budeme se na Vás těšit příští rok.

V neděli 5. května se v místním kostele konala Mše svatá u příležitosti svátku svatého Floriána za všechny živé i mrtvé hasiče z Milotic. Po ukončení mše proběhlo žehnání repasované TATRA CAS 32. JSDH Milotice získala v roce 2018 bezplatným převodem CAS 32 Tatru 815. Technické zhodnocení proběhlo ve firmě KOMET Pečky dle našich požadavků a platného výběrového řízení. CAS dříve sloužila u HZS Jihomoravského kraje stanice Hustopeče jako BVA 35-40. Členové našeho sboru se účastnili i Křížové cesty a na traktoriádě řídíli dopravu. Soutěž ve vaření kotlíkového guláše O pohár starosty SDH se uskutečnila v sobotu 22. června na hasičském cvičišti. Výsledky a fotografie najdete na stránkách www.sdhmilotice.estranky.cz. Taktéž zde najdete výsledky ze soutěže mladých hasičů, která se uskutečnila v neděli 16. června. A nejen to, ale i výsledky a fotografie ze soutěží mladých hasičů a ze života našeho sboru.

V čase letních prázdnin se naši členové zúčastní soutěže ve vaření kotlíkového guláše ve Vracově. Mladí hasiči budou mít počas prázdnin volno. Trénovat-připravovat se na podzimní část hry Plamen tzv. Závod požárnické všestrannosti, začnou první zářijový týden. A na co se můžete těšit na podzim? Chystáme pro vás tradiční předhodovou zábavu, sběr železa.

Přejeme Vám krásné a pohodové léto.

 

Náhledy fotografií ze složky Součastnost


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář