Jdi na obsah Jdi na menu
 


SDH informuje 2/2015

21. 6. 2015

Právě máte ve Svých rukách letní zpravodaj obce Milotice a teď si můžete přečíst, co se u hasičů událo za jarní období, kdy jsme se vůbec nenudili.
V sobotu 18. dubna se konal již tradiční jarní sběr železného šrotu, který zopakujeme na podzim. Všem, co jakýmkoliv způsobem, přispěli na sběr šrotu, děkujeme. V pátek 1. května jsme pořádali akci pálení čarodějnic. Děti si mohli vyzkoušet disciplíny jako např. běh v sedmimílových botách, hod briketou do komína nebo skok v čarovném pytli. Za odměnu si mohli opéct na ohništi špekáček a zaskákat si na nafukovacím hradě. Vrcholem odpoledne bylo zapálení fatry se slaměnou čarodějnicí. Byl připraven i koutek malování a také jako loni byl i letos nejlepší kostým oceněn. I přes deštivé počasí, se akce vydařila. V neděli 3. května se uskutečnila mše svatá za všechny živé i zemřelé hasiče z Milotic ke svátku sv. Floriána. V neděli 10. května proběhla soutěž mladých hasičů O pohár starosty obec Milotice. Soutěžilo se v disciplínách požární útok a štafeta požárních dvojic. I přes velkou konkurenci naši mladší hasiči získali 4. místo a starší krásné 2. místo. Gratulujeme k úspěchu. Kromě této soutěže se mladí hasiči zúčastňují soutěží hry Plamen. Jak se našemu kolektivu mladých hasičů daří při těchto soutěžích naleznete na stránkách sboru dobrovolných hasičů www.sdhmilotice.estranky.cz. Poslední květnovou sobotu jsme ve spolupráci s MS Horky pořádali Dětský den u myslivců. Pro děti byly připraveny různé úkoly, po jejichž splnění byly děti odměněny sladkou odměnou.
 Dva členové se zúčastnili školení odborné způsobilosti strojníka. Před budovou hasičské zbrojnice je nově modrá bedna s nápisem papír, kde občané celoročně mohou odevzdat veškerý nepotřebný papír, za odevzdaný papír předem děkujeme.

Jakub Vavřina   
člen výboru

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář