Jdi na obsah Jdi na menu
 


SDH informuje 1/2020

13. 9. 2020

SDH = zábava, ale i dřina…

Budí se příroda, budí se kraj a tak zveme nové členy mezi nás. Rádi pomáháte, ale zároveň se u toho dobře bavíte? Tak to čekáme právě na Vás. Být členem sboru dobrovolných hasičů přináší do života nové přátele, nové vědomosti, zábavu, ale i povinnosti. A máte-li doma dítě, ve věku 4–15 let, plné energie, které rádo běhá a učí se novým věcem, tak pro něj máme také dveře otevřené.

V prosinci proběhla Výroční valná hromada, na které jsme si zvolili nové složení výboru. Naším novým starostou se stal Jiří Sochor, který vystřídal na tomto postu Jana Řiháka, který vykonával funkci starosty několik let. Staronovým místostarostou byl zvolen Jiří Vařák a jednatelem sboru se stal Josef Žurovec.

A teď se přesuneme k tomu, co všechno sbor dělá během zimního období. A jak správně tušíte, sbor nezná zimní odpočinek. Hlavním zimním úkolem je připravit hasičský ples, jenž se vždy koná koncem ledna. K tanci a poslechu hrála DH Túfaranka, která přitáhla spoustu návštěvníků. Výzdobu po loňském úspěchu opět vytvořila naše mládež pod dozorem kolektivu členů SDH. Ples se vydařil, a již teď se těšíme na další ročník. Moc děkujeme všem sponzorům a dobrovolníkům, kteří přispěli do tomboly a jakkoliv pomohli s přípravou plesu.

Další akcí, která se připravuje v podstatě souběžně s plesem je Košt drkotin, destilátů a jiných pochutin. Letošní košt byl velmi úspěšný. V soutěži bylo 40 vzorků drkotin a 50 vzorků pomazánek. Diplom a pohár za nejlepší drkotinu si odnesl náš člen pan Žurovec Josef. Druhé místo získala paní Kamila Prágrová a třetí místo pan Zaňát Josef. Výhercům ještě jednou gratulujeme a děkujeme všem, kteří nám ochotně dali jakýkoliv vzorek (drkotinu, pomazánku, pochutiny i pálenky).

Více akcí jsme zatím nestihli, ale nezoufejte v roce 2020, pro vás chystáme spoustu akcí. Většinu již znáte a tak jen ve zkratce. Čeká nás i vás sběr železného šrotu, pálení čarodějnic a s tím spojené odpoledne plné her pro děti i dospělé. V květnu bude určitě mše svatá za všechny hasiče a také nesmíme zapomenout na hasičské soutěže naší mládeže.

Jistě, tím jsme se dostali k mládeži, která je nedílnou součástí našeho sboru. Nebojte, naši mladí hasiči nezahálí ani v zimě. Celé zimní období se pilně připravují na soutěže v tělocvičně místní základní školy. Co nevidět je čeká halová soutěž ve Velké nad Veličkou. Všichni se již těší na sluneční paprsky, jelikož to je znamení, že se začnou plně připravovat na soutěže a to na hasičském hřišti. Trénovat požární útok přece jen v tělocvičně není možné a tak již cele družstvo vyhlíží teplé počasí.

Za sbor dobrovolných hasičů vám přeji krásné jarní a slunečné dny.


 

 

Náhledy fotografií ze složky Součastnost


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář