Jdi na obsah Jdi na menu
 


SDH informuje 1/2019

10. 12. 2019

Člen SDH = uniforma?

Zima pomalu, ale jistě končí. Svět se probouzí po zimním spánku a tak mi to nedá, abych se zamyslela, co to vlastně znamená být součástí sboru dobrovolných hasičů. Je to snad jen o uniformě a „frčkách“ na ní? Omyl! Být dobrovolný hasič je o ochotě pomáhat ostatním, účastnit se tréninků mladých hasičů a tím pomoci vedoucí mládeže. Samozřejmostí je zapojovat se do příprav, chystání a také konání všech hasičských akcí a soutěží. To všechno patří k tomu, aby se člověk mohl pyšnit průkazkou člena sboru dobrovolných hasičů. Co tedy dělají hasiči, když všechno spí zimním spánkem?

Během zimního období probíhala příprava hasičského plesu. Tato akce se koná vždy koncem ledna a jinak tomu nebylo ani letos. K tanci a poslechu na velmi zdařilém plese hrála DH Svárovanka. Ples se vydařil a už teď se těšíme na další. Tímto prostřednictvím bych ráda poděkovala všem sponzorům a dobrovolníkům, již přispěli do tomboly. Jistě jste si všimli nové výzdoby sálu, za kterou patří poděkování hlavně mladým hasičům, kteří pod dozorem rodičů, vedoucí mládeže a kolektivu členů SDH vytvořili úžasnou výzdobu a dotvořili tak atmosféru plesu.

Další akcí, která nabývá na popularitě je košt drkotin. Letošní košt, který proběhl 16. února, se pyšnil rekordní účastí. Tímto bych ráda poděkovala všem, kdo přinesli drkotinu, slivovici, likér, pomazánku a jinou pochutinu. Drkotin letos soutěžilo 26. Na prvním místě se umístila Jana Křížová, druhé obsadili Hasiči z Vracova a třetí místo obsadila Vlasta Křížová. V tomto roce se hodnotili nejen drkotiny, ale také pomazánky. A v pomazánkách bylo pořadí následující 1. místo Vlasta Křížová 2. místo Jana Plášková a 3. místo Šárka Flajzarová a Josef Žurovec. Vítězům gratulujeme a ostatní nezoufejte, další rok vyhrajete třeba právě vy. Rekordní byla nejen účast a počet drkotin, ale také počet vzorků ovocných a jiných pálenek i likérů a to ohromných 152 kusů. Ještě jednou moc děkujeme za úžasný počet všech vzorků.

A co všechno pro Vás hasiči chystají? Nejbližší akcí je sběr železného šrotu, který proběhne v dubnu. Již teď srdečně zveme děti i rodiče na odpoledne plné zábavy a her o ceny v duchu pálení čarodějnic, které proběhne na hasičském hřišti 27. dubna. V květnu proběhne Mše svatá za všechny hasiče a v červnu proběhne hned několik hasičských soutěží.

Tím se dostávám k mladým hasičům, na které samozřejmě nesmím zapomenout, ti se během zimního období také neuložili k zimnímu spánku, ale naopak se tvrdě připravovali na soutěže. Každou sobotu trénovali v místní tělocvičně a starší děti se dokonce zapojili do zlepšování vlastní kondice a to běháním s vedoucí mládeže. Proto držte mládeži palce, aby jejich úsilí bylo na soutěžích úspěšně zúročeno.

A v neposlední řadě velmi rádi uvítáme nové členy a tak máte-li doma dítě ve věku od 4 do 15 let, které má mnoho energie a rádo by našlo nový koníček, přátele, sport ale i zábavu přijďte za námi na trénink v zimních měsících každou sobotu od 13 hodin do tělocvičny. Od dubna na hasičské hřiště každé úterý a čtvrtek od 16 hodin. Již teď se těšíme na každého odvážlivce.

 

Náhledy fotografií ze složky Součastnost


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář