Jdi na obsah Jdi na menu
 


Půlrok v činnosti SDH

28. 6. 2011


Vážení spoluobčané,

dovolte mi malé poohlédnutí za uplynulým půlrokem v činnosti našeho Sboru dobrovolných hasičů.

Stalo se již tradicí, že se poslední lednovou sobotu koná hasičský ples s bohatou tombolou a závěrečnou discotékou. Letos nám k tanci i poslechu hrála dechová hudba Mistříňanka. Své taneční vystoupení nám předvedli ženy z Klubu důchodců. Za svoji mazurku sklidili zasloužený aplaus. Taktéž se nám, se svým tanečním vystoupením představili naši mladí hasiči. Tímto chci ještě jednou poděkovat všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu plesu, sponzorům za věcné i peněžité dary do tomboly, Klubu důchodců a našim mladým hasičům za zpestření plesu.

V březnu jsme uspořádali sběr železa. Dík patří všem, kteří přispěli nepotřebným železným šrotem, a taktéž členům, kteří se podíleli na této akci. Následovala dubnová „Ohnivá disco party“ se soutěží o nejlepšího tanečníka a tanečnici, která se setkala s nečekaně velkým zájmem. U příležitosti svátku Sv.Floriána se 1.května  konala Mše svatá za živé i mrtvé hasiče. Rádi bychom v této tradici pokračovali i nadále. Poslední květnovou sobotu jsme společně s mysliveckým sdružením „Horky“ uspořádali na myslivně Den dětí.  Pro děti jsme nachystali překážkovou dráhu a stříkání z hadic na terče - kyblíky. Po splnění disciplíny na děti čekala sladká odměna v podobě lízátek, žvýkaček či bonbonů.

Po zimní přípravě začala v květnu mladým hasičům sezona venkovních soutěží. V březnu jsme se zúčastnili halové soutěže v Dubňanech. Seznam veškerých soutěží naleznete na vývěsce u Hasičské zbrojnice nebo na internetových stránkách, kde naleznete výsledky i fotografie z jednotlivých soutěží. Budete vítáni, když přijdete povzbudit naše mladé hasiče.

Od začátku roku až do 24.05.2011 byla JSDH bez výjezdů. V tento den byla jednotka svolána k požáru lesního porostu mezi Vacenovicemi a Vracovem. Doufáme, že nám bude počasí přát a budeme mít co nejméně nebo ještě lépe žádné podobné výjezdy.

Závěrem mi dovolte poblahopřát k významnému životnímu jubileu našemu dlouholetému členu panu Karlovi Staškovi. Do dalších let hodně zdraví, štěstí, lásky a pohodu v životě.

 

Za sbor dobrovolných hasičů Sochorová Erika                         

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář