Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohlédnutí za rokem 2014

17. 4. 2015

Vážení spoluobčané rok 2014 je u konce a proto mi dovolte, abych Vás v krátkosti informoval o dění ve sboru dobrovolných hasičů.

Rok nám každoročně začíná přípravami na tradiční hasičský ples, který byl letos 25.ledna a hrála nám dechová hudba Boršičanka A.Koníčka. Na plese nám nechyběla bohatá tombola a pro dobrou odezvu jsme uskutečnili malou Šindlenskou ochutnávku vín místních vinařů. V měsíci únoru jsme se zúčastnili charitativní sbírky pořádanou Military muzeem ve Vlkoši. V březnu jsme uskutečnili charitativní sbírku oblečení pro Diakonii Broumov, kterou jsme zopakovali v říjnu. Začátkem května jsme uspořádali Pálení čarodějnic na kopci za kanálem, kde nechyběly různé soutěže pro děti, mimo jiné i soutěž o nejlepší kostým, opékání špekáčků a upálení čarodějnice. Po dobrém ohlasu budeme v této akci pokračovat i v příštím roce. U příležitosti sváttku svatého Floriána proběhla v neděli 11.května v kostele Mše svatá za všechny živé i mrtvé hasiče.V sobotu 31.května jsme spolu s myslivci uspořádali soutěže k MDD o sladké odměny. Další akcí byla letní zábava na KD, kde nám zahráli rockové kapely (Separator, Anomie, Morthys a slovenská skupina Janesession). Na místní základní škole byla ukázka požárního útoku a výzbroje a výstroje hasičů v Miloticích. Tuto akci jsme opakovali na ZŠ a MŠ v Kyjově-Boršov. V sobotu 28. června proběhl již druhý ročník Mezinárodní dětské soutěže – O pohár starosty obce Milotice, které se zúčastnilo 15 družstev. V měsíci červenci se naši členové zúčastnili soutěže ve vaření guláše ve Vracově – O putovní pohár starosty obce, kde jsme skončili na 9.místě. Začátkem srpna byly někteří naši členové darovat krev. Koncem měsíce srpna jsme se zúčastnili akce PYROCAR 2014 – největší setkání hasičů z celé České republiky. Jako každý rok, i tentokrát jsme zorganizovali dva sběry železa a celoroční sběr papíru. Za podporu děkujeme. Členové našeho sboru kandidovali do zastupitelstva obce. Za projevenou přízeň a hlasy děkujeme. Koncem měsíce října byla předhodová zábava se skupinou GENERACE. Náš sbor spolupracuje s OÚ na kulturních akcích v Miloticích: folklórní festival, hody atd.

Naši mladí hasiči se zúčastňují soutěží v rámci hry PLAMEN, které probíhají každou neděli od května do června. Ukončení prázdnin jsme letos uskutečnili 23.srpna na hasičské zbrojnici, kde byly soutěže pro děti i pro rodiče – O nejlepší pomazánku.

Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem, kteří v průběhu roku 2014 podpořili činnost našeho sboru, také všem dobrovolným hasičům a jejich rodinám. Zároveň Vám přejeme krásné prožití svátků vánočních a hodně zdraví, štěstí a rodinné pohody v roce 2015.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář