Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hasiči se nenudily

6. 1. 2013


Milotičtí hasiči se v letošním roce nenudily. Jednotka zasahovala u 6 událostí. Vzpomenu jen 2 akce. Při požáru lesa u Bzence jsme doplňovaly cisterny vodou, které zásobovaly letadla. Druhý specifický zásah byl při záchraně zvířete. Oba tyto zásahy jsme nikdy neprováděly a byly pro nás poučné ve více směrech. Dále se hasiči snažily na poli kulturním. Pořádaly jsme tradiční ples, který se vyvedl, pak jsme pro mladé uspořádaly diskotéku. Nezapomněly jsme ani na nejmenší děti, pro které již více let pořádáme Dětský den ve spolupráci s Mysliveckým sdružením. Na konec školního roku jsme uspořádali závody na kolech a kolečkových bruslích za přispění Obecního úřadu. Na předhodové zábavě nám zahrála skupina Generace. Pro velký zájem se příští rok bude tato akce opakovat.

Hasiči organizují na jaře a podzim sběr železa a celoročně sbíráme starý papír. Za druhotné suroviny všem přispívatelům děkujeme. V květnu zakoupil OÚ nový dopravní automobil, který slouží jako zásahové vozidlo.

Sbor se mimo zábav a sběrů věnuje výchově mladé generace hasičů. Děti se na soutěže připravují celý rok. Běhají s hadicemi i přes překážky. V zimě trénujeme v tělocvičně ZŠ. Za celoroční snažení jely děti na výlet do Vyškovského Dinoparku a

ZOO. Od září se už zase připravujeme na další závody. V září proběhl nábor dětí v místní ZŠ.

Co hasiči plánují? Rok 2013 bude pro místní hasičský sbor pracovní i slavnostní. Sbor si připomene 115let svého působení v obci. Tímto bych chtěl požádat spoluobčany, kteří mají jakékoliv materiály (fotografie, diplomy)týkající se našeho sboru, o zapůjčení k 115. výročí založení místního sboru.

 

 

Chtěl bych touto cestou poděkovat Všem spoluobčanům za projevenou podporu hasičskému sboru a popřát šťastné prožití Vánočních svátků a zdraví v příštím roce 2013. Kolegům hasičům děkuji za ochotu dělat něco ve svém volném čase a rodinám za toleranci v jejich nelehké práci.

 

 

 

 

 

                         Jan Řihák starosta Sboru dobrovolných hasičů Milotice

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář