Jdi na obsah Jdi na menu
 


Camera Obscura

17. 1. 2014

 

FOND MIKROPROJEKTŮ

 

Dne 8.7. 2013 bylo v  Miloticích zahájeno týdenní v pořadí již 5.fotografické dětské sympozium pro děti ve věku od 8 do 15 let. Akce probíhá v Komunitním a rozvojovém centru obce na Státním zámku Milotice. Účastníky dílny jsou děti z  Milotic a Slovenska konkrétně z obce Miezgovce u Bánovců nad Bebravou.

Děti se seznamují s metodou fotografování „dírkovou komorou“, vyrobí si vlastní fotoaparát, kterým pak pod dohledem odborných lektorů fotografují. Vzhledem k tomu, že v dírkové komoře je pouze film na jeden snímek, učí se děti promýšlet záběr a odhadovat pod dohledem lektorů expoziční dobu. Odborně vede sympozium pan František Sysel, dětem se dále věnují lektorky Markéta, Miroslava a Gabriela. Organizaci sympozia zajišťuje Jaroslava Kundratová.

Fotografické sympozium je součástí projektu obce Milotice „ Mládí navazuje spolupráci přes hranice“ a je finančně podpořena z Fondu mikroprojektů v rámci Programu přeshraniční spolupráce Sloveská republika - Česká republika. Partneři projektu jsou Obec Milotice a Obec Miezgovce.

Vernisáž výstavy prací účastníků fotografického sympozia se uskuteční v pátek 16. srpna 2013 v 17.00 hodin v Galerii v Penzionu u zámku. Vernisáž bude první akcí 30. ročníku Národopisného festivalu Milotice 2013. Výstava potrvá do 3. 9. 2013.

Vernisáž výstavy pak proběhne na Slovensku v Kulturním domě v Bánovcích nad Bebravou pod záštitou primátora města Mariánem Chovancem 6. 9. 2013 v 17 hodin a výstava potrvá do 30.9. 2013.

 

V zahradě Státního zámku Milotice je nainstalována Camera obscura do které se může návštěvník posadit a jednoduše tak pochopit jednoduchý princip. (Camera obscura: temná místnost mající v jedné stěně malý otvor, kterým procházejí světelné paprsky zvenku a vytvářejí na protilehlé straně poněkud nejasný obrácený obraz předmětu – zámku).

 

Náhledy fotografií ze složky Camera Obscura

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář